O bampus parketu...

Tradicija korišćenja bambusa u građevinarstvu razvija se na dalekom istoku od davnina. Vremenom, zbog svojih dobrih svojstava i razloga očuvanja sredine bambus se sve više koristi i u drugim delovima sveta pa i kod nas, narocito u obliku parketa.


U poredenju sa klasičnim drvenim parketom, bambusov parket ima niz kvalitativnih prednosti. Koristan je za očuvanje životne sredine jer bamabus, kao vrsta trave, raste mnogo brže i nije mu potrebno desetine godina da sazre kao šumama hrasta ili bukve. Svake godine jedno matično drvo bambusa na pripremljenom zasadu stvori nekoliko novih izdanaka koji izrastu do pune visine za nekoliko meseci i jačaju do pune zrelosti oko pet godina, što predstavlja nepresušan izvor odličnog prirodnog materijala.


Bambusov parket ima veću tvrdoću od klasičnih parketa i time produžava vek trajanja poda, daje otpornost na habanje, stabilnost i pouzdanost i štedi troškove ponovnog hoblovanja i lakiranja. Vec lakiran i jednostavan za montažu, bamabusov parket štedi vreme i olakšava postupak ugradnje. Zahvaljujući novim tehnologijama izrade, 100% prirodan materijal uz korišćenje ekoloških lepkova, bambusov parket predstavlja idealno rešenje za svaki životni prostor. Ključanje i karbonizacija pri visokoj temperaturi i pritisku istiskuju hranljive materije koje privlače insekte pa tako bambusov parket ima potpunu zaštitu od štetočina.
Osobine vlaknaste strukture otporne na širenje i skupljanje i velika gustina čine ga dobrim provodnikom toplote pa se brzo prilagođava temperaturi prostora i time obezbeđuje prijatne uslove za boravak i leti i zimi.

            NATURAL

            KARBONIZOVAN

   WALNUT-TAMNI ORAH

 

 

Uputstvo za postavljanje bambus parketa

Vrh strane